A Musikmesse végén két negatív eseményről kell számot adnunk, az egyik csak kisebb nüansz, a másik már sokkal komolyabb probléma…
Hogy a kisebbel kezdjük, John Bowen projektje, sokak által várt Solaris belső nehézségekkel küszködik, minek folytán tolódik a megjelenési határidő.
A nagyobb probléma, és most már a világon szájról-szájra járó hír a Musikmesse-n kiállított Minimoog Voyager Old School prototípus ellopása. Aki ellopta nem volt valami észkombájn: fel is tette kapásból az eBay-re, ahonnan hála az egyik jófej felhasználónak, az információ elkerült a Moog Music-hoz. Az aukciónak alapból kamuszaga van – Amerikából importált Voyager OS, amit pár hónap használat után a tulaj megunt és most helyette más szeretne, ezért eladná – hihetően hangzik? Annak, aki csak egy kicsit is benne van a hangszerek és elektronikus zene világában, annak nem. Az aukció mostanra lezárult/felfüggesztésre került és a Moog Music ígérete szerint mindent el fognak követni a tolvaj kézrekerítéséhez. Épp ezért meg is kérték az információt olvasó embereket, hogy ne értesítsék az eBay-t, hogy a helyi szervek intézkedhessenek.
És most gondoljatok bele, hogy a világ pár létező Voyager OS prototípusából ellopják a legfejlettebbet. Csak nem gondoljátok, hogy a Musikmesse-re a legjobbnál gyengébbet visznek? Ez bizony rendesen visszavetheti a fejlesztést… A másik furcsaság az, hogy hogyan lehet meglépni egy Voyager OS-el egy nyüzsgő tömegben, miközben biztos, hogy tömegek állnak sorban hogy kipróbálhassák? Vagy nagy magabiztosság kellett ahhoz, hogy a stáb tagjának kiadva magát a tettes elemelje a szintit, mintha csak utasításra vinné valahová, vagy a kutya sem volt rá kíváncsi és nem figyelt rá senki, ennek a valószínűsége viszont nagyon kicsi. Ha van egy harmadik út, akkor kíváncsi vagyok rá – mi az?
Állandó olvasóink biztos emlékeznek, amikor a Hangfoglalás 2007-en problémáztam amiatt, hogy a lopások miatt nem lehetett csomagot és táskát bevinni. Akkor kissé epésen vélekedtem arról, hogy a biztonsági szolgálat képtelen uralni a helyzetet, de most látom, hogy a világ egyik legpatinásabb rendezvényén sincs ez másképp. Ahogy valaki a kiállítók közül megjegyezte, a közönségnapokon nagyobb volt a valószínűsége annak hogy a kiállított tárgyak jórésze nélkül tér haza az ember, és ez mindig is így volt. Fura.
Update: a sztori egy frankó csavarral folytatódik itt

Messe utórezgések
Cimke:                                 

6 thoughts on “Messe utórezgések

 • 2008-03-19 at 13:44
  Permalink

  Egyébként újra átgondolva az eBay-es user valószínűleg már nem a tolvaj lehet, mert 571 visszajelzés és 98.8% pozitív értékelés mellett nem tudom miért lenne értelme ilyet csinálni.
  De ennek meg az mond ellent, hogy miért volt szükség akkor ilyen gázos szövegre az aukció leírásában?
  Fura, fura, fura.

  Válasz
 • 2008-03-22 at 08:31
  Permalink

  itt a madárka , nem németnek nézem : DDD
  Törölt link

  Válasz
 • 2008-03-22 at 08:34
  Permalink

  Törölt link
  … és az ilyen senkiházinak van állampolgársága, helyettem, basszameg 😛

  Válasz
 • 2008-03-22 at 08:40
  Permalink

  ja hát végülis ezt kár lenne elbaszni szintetizátorrl :DDD
  Törölt link

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.