A MySpace nemzetközi stábjának 30%-os csökkentése és regionális irodáinak felszámolása fájhat. Valahogy a MySpace elfelejtette a boom idején hogy nem elég zagyva oldalakat összedobálni engedni a user-nek, hanem kéne valami koncepció is.
Szerencséjükre és szerencsétlenségükre ott volt a MySpace Music, amelyet a semmiből épített fel a közösség – a MySpace csak kiszolgálta a kéréseket és ötleteket, meghallgatta a kívánságokat (nagyon okosan), de így gyakorlatilag egy összedrótozott, határozott koncepció nélküli rendszer vált belőle. Tudom hogy mindenki a Facebook-ra fogja a MySpace hanyatlását, de az embereknek akkor is elegük lett volna a gagyi MySpace lejátszóból, az oldal hack-ekből, a rettenetesen ízléstelen layout-tól, ha nincs Facebook: találtak volna valami mást. Aztán amikor a MySpace észbe kapott, már késő volt – az átalakítás semmilyen különösebb eredménnyel nem járt, a növekedés megállt, rettenetesen sok a gondozatlan profil, szemét.
Amíg a MySpace most egy új struktúra kialakításán fáradozik, addig a többiek elhúznak mellette. Régebben kötelező volt a zenészeknek a MySpace profil – megjegyzem, ma sem árt, minimum a kontakt miatt – ma már inkább a Facebook oldal, a Twitter csatorna és iPhone app-ok a menők. A CEO Owen van Natta kiszivárgott belső email-jében ugyan a túlburjánzott létszámot okolta és a leépítés/átszervezés utáni hatékonyabb működést csillogtatta, de nyilvánvaló, hogy a MySpace saját identitásával nincs tisztában, és először önmagát kéne megtalálnia, csak utána lehet újra sikeres.

 

Az MTV Networks is leépít: 50 – 75 alkalmazottról szólnak a pletykák, de további jelentős csökkentések várhatóak céges források alapján. Előzetes infók alapján a MTV, VH1, CMT és Logo csatornákat érinti biztosan az intézkedés. Nem biztos, hogy ez rossz lépés – az MTV-nek mindenképpen diverzifikálnia kell és a TV-függőséget csökkenteni. A múlt év decemberi 850 fős Viacom létszámleépítés fájón érintette az MTV-t is, és úgy tűnik, további korrekcióra van szükség.

Myspace, MTV Networks – a zeneipari összjáték vesztesei
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.