A Nokia “Comes With Music” zenei szolgáltatásának legújabb támogatója/partnere lett a Sony BMG is. Ezzel már csak a Warner hiányzik a nagy négyes közül a listából. Ugyanakkor a Nokia cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint 35 USD-t fizetnének minden egyes a szolgáltatást tartalmazó eladott mobil után a kiadóknak.
Az EMI háza tájáról ellentmondásos hírek szállingóznak. Az átszervezést a szerződések akadályozzák. A művész szerződésekben “kulcsember” kitételek szerepelnek, a vezetői szerződésekben a megváltozott pozíció, munkakör vagy megváltozott tulajdonos/menedzsment esetén a cég elhagyását biztosító megszorítások, továbbá állítólag problémái vannak ez EMI-nak az iparág egyes részeinek határidejeinek a betartásával is. Az EMI képvidelője persze mindhármat tagadta.
Szomorú hír, hogy az International Association of Jazz Education, a jazz oktatásáért és világszintű promotálásáért dolgozó szervezet lemondta a 2009-es éves konferenciáját, és hamarosan csődvédelemért folyamodik.
Május 1-én becsukja kapuit a Sonific is. A widget alapú zenei szolgáltatás társalapítója, Gerd Leonhard a bevételek elmaradásáért a licencelési problémákat okolta, és a zeneipart teljesen alkalmatlannak minősítette az új koncepcióval előálló szolgáltatások támogatásában. Ahogy Gerd Leonhard kifejtette, a számtalan zenei szolgáltatás között, melyek mindenféle licenc nélkül biztosítanak hozzáférést zenei tartalmakhoz a Sonific hiába próbált korrektül játszani és tartalmait licenc mellett terjeszteni, a kiadók és jogtulajdonosok olyan feltételeket szabtak a Sonific számára, melyek teljesíthetetlenek voltak. Egyúttal kifejezte csalódását is, hogy a kiadók ezzel a magatartással nem a licencelést segítik elő, hanem a kalóz tartalmak terjesztését, mely éles ellentétben áll a kiadók és jogtulajdonosok által folyamatosan szorgalmazott kalóz-ellenes magatartással. Itt olvashatod a hivatalos bejelentést.

Nokia, Sony BMG, EMI, Sonific és jazz hírek
Cimke:                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük