A Clavia/Nord a 2010-es NAMM-on mutatja be a Nord Piano-t, egy 88 súlyozott billentyűs színpadi zongorát.
Nord Piano színpadi zongora
A Nord Piano akusztikus zongora + electric piano + csembaló hangokkal felszerelve érkezik (Grand, Upright, EP Tines, EP Reeds, Clavinet, Harpsichord fő kategóriák, mindegyikben további modellek). További zongora hangok tölthetők le ingyen. A sztereó zongorák mono-ban is használhatók. 512MB-os flash memória tárolja a hangokat, ami azt is jelenti, hogy bekapcsolás után azonnal játszható, nem kell várni a betöltésekre. A hangok feltöltése, kezelése és archiválása a szokásos módon, a Nord Sound Manager-rel történik, és minden hang cserélhető benne, a gyári készlet is.
Az ún. Resonance Ready zongorák (R betűvel jelöltek) a húr/test rezonanciát is megszólaltatják, ezzel szuper realitást nyújtanak. Az új Nord Piano Pedal (szériatartozék) a versenyzongorákon található pedálok minden funkcionalitását és játékmódját lehetővé teszi. Sőt, külön figyeltek arra, hogy a pedálra gyakorolt erő megjelenjen a hangban is: ez hallható a pedálhangban és az erősebb nyomások hangosabb perkusszív mechanikus hangokat is eredményeznek.
Nord Piano színpadi zongora kezelőfelület
A Nord Piano-ban effektek is helyet kaptak: tremolo, pan, auto-wah, phaser, flanger, kórus – melyeket vintage eszközükről modelleztek. Egy 3 sávos, középen variálható EQ segít a hang végső formálásában. Ha ez nem lenne elég, 3 erősítő/láda szimuláció is található benne, csöves erősítő túlvezérléssel/torzítással és kompresszióval. A reverb 6 algoritmust nyújt (Room 1 & 2, Stage 1 & 2, Hall 1 & 2, Dry/Wet kontroll).
Csatlakozások:

  • 2 x 1/4″ aszimmetrikus TRS kimenet
  • 1 x 1/8″ sztereó monitor bemenet
  • 1 x 1/4″ sztereó fejhallgató kimenet
  • 1 x 1/4″ pedál bemenet
  • 1 x 1/4″ Aux pedál bemenet
  • 1 x 1 MIDI bemenet/kimenet
  • USB csatlakozás a számítógép felé

Nord Piano színpadi zongora + pedál
Méretek: 1284mm x 121mm x 340mm. Súly: 13.5kg. Egyelőre sem az ára, sem a piacra kerülés várható időpontja nem ismert. Böngészheted a Nord weboldalát, de a cikk megjelenésekor még nincs kint további infó.

Nord Piano színpadi zongora
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük