A német Realsamples újabb hangminta kollekciót adott ki az Edition Beurmann sorozat részeként, ezúttal az 1793-ban, Johann Andreas Stein által Augsburgban készített muzeális hangszer hangjai hallhatóak 32 velocity layer-en. A hangszer csembaló hatásokat visel a hangjában, ezáltal szokatlan hibrid zongorahangzás kerülhet a kezünk alá: élő, vibráló és furcsán színezett, de mindig kellemes a hangja. A Stein hangszerek Mozart kedvencei voltak, talán nem véletlenül…

Minden hang 32 velocity layer-el szerepel a gyűjteményben, 8 variációval a release fázisban – a teljes hangkönyvtár több mint 2500 egyedi hangból áll. A felvétel technikai eszközei sem kispályások: Neumann TLM-170 mikrofonok, Crane Song Flamingo előfokok és Universal Audio 2192 konverterek biztosították a minőségi hátteret. A felvételek 24 bit / 192 kHz felbontásban készültek, majd utána történt a konverzió 44.1 és 48 kHz-re.


A Halion, Kontakt, EXS24, Independence, MachFive, Reason NN-XT, Vsampler3, Structure, GigaStudio és SoundFont formátumoknak köszönhetően minden környezetben használható a hangszer.

A szokásos módon tartozék egy esszé is, melyben Andreas E. Beurmann professzor a hangszer történelmi és zenei hátterét foglalja össze. A hangmintakönyvtár ára 160 USD + ÁFA + szállítás, további infók, audio demók a Realsamples weboldalán. Kevés mintakönyvtár dobogtatja meg a szívet, de az Edition Beurmann minden tagja csemege a zenészeknek, és nagyon-nagyon ajánlott.

Realsamples virtuális korai Stein Pianoforte – hangok 1793-ból
Cimke:                                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük