A V3HD sikereire épít a MOTU következő videó interfésze, a V4HD. Hivatalos bemutatója a NAB-on volt, és most már végre többet is lehet tudni róla. Minden képességgel rendelkezik, amivel elődje, a V3HD, ráadásként a modern formátumokat is kezeli, felkészülten várja az új kamerákat és a munkafolyamatok is gyorsabbak és kényelmesebbek lehetnek általa.


A legfontosabb újdonságok a full-raster Apple ProRes munkafolyamat támogatása, 10 bites 4:2:2 üzemmódban. A Final Cut Pro felhasználók ennek nagyon fognak örülni… Ott van még a hardveres gyorsítású DVCPro capture/lejátszás: DVCProHD/P2, DVCPro50 és DVCPro25 video stream-eket kezel. A ProRes és DVCProHD intra-frame editálási lehetőségeit is támogatja. További újdonságok a VITC és D-VITC támogatás, NTSC closed captioning támogatás és egy halkabb ventilátor.

A V4HD ára megegyezik a V3HD korábbi árával, és a MOTU jó fej: korlátozott ideig a regisztrált V3HD felhasználók költségmentesen V4HD-re cserélhetik a meglévő eszközüket. További infók a MOTU weboldalán.

MOTU V4HD video interfész
Cimke:         

5 thoughts on “MOTU V4HD video interfész

 • 2008-09-12 at 15:52
  Permalink

  Ma megjött a v4 érdekelne, hogy van-e másnak is.

  Válasz
 • 2008-09-14 at 06:46
  Permalink

  Még nincs, de remélem év végére egy V4HD-vel fogok már dolgozni. Örülnék, ha írnál róla pár szót, milyennek találod, erős/gyenge pontok, úgy vasban mint szoftverben.
  Ami kifejezetten izgat, az az, hogy mennyire hangos benne a ventilátor? Nem 2 perc, hanem mondjuk pár óra után zavaró-e? Illetve hogy konstans fordulaton működik, vagy gyorsul/lassul? Előre is köszönöm.
  A V3HD cikknél találod a hozzászólók között 7alvoo-t, aki lecserélte a V3HD-t V4HD-re.

  Válasz
 • 2008-09-15 at 02:22
  Permalink

  Én voltam az anonym -is, csak a gugli króm megviccelt. Nos halkabb mint a v3 az biztos. Mostmár van rendes manual hozzá mert a hármashoz csak osx-re volt a win-es csak egy 17 oldalas pdf -volt. Ami érdekes, hogy azt említi, hogy pc alatt a 1394b nem támogatott mert az csak a prores -hez kell na ez kicsit meglepett mert a v3 -nál még arról volt szó, hogy hd és uncopressed -hez muszály a b -s. Mondjuk a csomagolt 1394b kábel nem egy quality cucc mert a rögzítő pecek bentmarad a csatlakozóba – ez volt korábban a v3 -hoz is. Ma szívtam egy keveset notbookal de megnézzük, hogy macbookpro -val is ilyen-e. Azt olvastam, hogy a motu cuccok mac -re vannak kihegyezve ennek annyira nem örülök, meglátjuk.

  Válasz
 • 2008-10-05 at 03:15
  Permalink

  Szóval. A ventillátor konstans és nem zavaró de érdekes, hogy a sokkal kevésbé melegszik fel mint a v3 és persze üdítően halk a ventillátora a v3 -hoz képest. A 24 -i frissítés nagyon fontos mert tudni kell, hogy 4 szoftveres konzolról konfigurálható 2-2 video/audio melyek nem frissítik egymást tehát konzekvensen kell konfigurálni külömben az ellentétes beállítások kifagyaszthatják az eszközt. Profilok eggyenlőre még csak a hangos oldalon menthetőek és nagyon hiányzik egy komplett profil mentés lehetősége. Szerintem kissé túl bonyolútra sikerült a szoftveres része illetve nem is bonyolút hanem túl sok a 2-2 panel. A videós konfigurátor virtuális gombkiosztása teljesen logikus nem értem, hogy magán a vason miért nem alakították ki ugyanezt miért kelett ott egy más menü felépítést alkalmazni. Összeségében azt tudom mondani, hogy kell még 1-2 szoftver frissítés, hogy minden tökéletes legyen. Minden esetre ez a cucc jelenleg a HD videós ketyerék között etalon ami pedig a tudását az csak nemes egyszerüséggel unicummá teszi mondom ezt úgy, hogy kipróbáltam a BlackMagic Multibridge -et is mely abban amit tud nagyon erős de még így is csak egy egyszerű bicska a svájci bicskához képest.

  Válasz
 • 2008-10-06 at 00:41
  Permalink

  Húúú… nagyon kösz az infókat. A csendes ventilátornak örülök a legjobban. A 2-2 paneles megoldás valóban fura, az inkonzisztenciára pedig nincs mentség – remélem megoldják ezt is. Talán az lehet az oka, hogy az egyes panelek mögött meghúzódó logikai modulok egymástól függetlenek és nincs köztük korrekt kommunikáció – legalábbis egyelőre.
  A komplett profil mentés hiánya nekem nagy gáz. Hogyan várható így el, hogy a naponta egymásra következő projekteket kezelni tudjam? Hm… ezen komolyan el kell gondolkodnom. Ez nekem bizony show stopper, ettől tuti a fejére állna minden nálam. Az sem megoldás hogy egyfolytában screenshot-okat csinálok, ehhh… igazi dilemma. Nagyon kéne, de nem így. Vagy te közben találtál rá valami működő és nem túl bonyolult módszert?
  p.s. Látom küldtél linket 2 képhez is, amikre nagyon kíváncsi vagyok. Gondolom a panelekről… Mivel nem volt mellettük szöveg ezért a spam szűrő elkapta a kommentet. Ráadásul photobucket account-om sincs, és ezzel vagyunk így egy páran. Megtennéd, hogy olyan linket küldesz, amihez nem kell login? Vagy kérlek küldd el nekem emailben, és majd frissítem velük a cikket (ha valóban azok, amikre gondoltam). Köszönöm.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.