A német Realsamples újabb zongora különlegességgel jelentkezik: a Traugott Berndt modellel Andreas E. Beurmann gyűjteményéből. Az eredeti hangszert Johann Karl Traugott Berndt készítette 1848-ban Breslau-ban, és hangja nagyban elüt a modern zongorákétól. A világon mindössze 9 Berndt zongora maradt fenn, ezért a mintakönyvtár igazi csemegének ígérkezik.

A hanghűség érdekében 32 velocity layer található minden billentyűn, továbbá 8 variáció található minden egyes billentyű release hangjából. A mintakönyvtár összességében több mint 3300 egyedi mintából áll. A mintavételezéshez Royer R-122V csöves ribbon mikrofonokat használtak, Crane Song Flamingo előfokokkal és Universal Audio 2192 konverterrel. Minden minta 24 bit / 192kHz mintavételezéssel készült, majd onnan történt a konverzió 44.1/48 kHz-re. A Halion, Kontakt, EXS24, Independence, MachFive, Reason NN-XT, Vsampler3 és GigaStudio formátumoknak köszönhetően minden környezetben használható a hangszer.

A Pianoforte mintakönyvtár ára 120 USD, az árban benne van egy esszé is Andreas E. Beurmann professzortól, mely a hangszer történelmi és zenei hátterét vázolja fel. További információk és audio demók a Relasamples weboldalán.

Igazi ritkaság: Realsamples Pianoforte zongora hangmintakönyvtár
Cimke:                                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.