A Musikmesse egyik legnagyobb meglepetésének néz ki az RME új USB audio interfésze, a Fireface UC (USB Compact). Az RME eddig csak Firewire interfészeket gyártott, ez lesz az első USB interfészük – és ha a Firewire interfészeik stabilitásához hasonlót tudnak produkálni, akkor a többi gyártónak nagyon fel kell kötnie a gatyáját!
A Fireface UC USB 2.0 csatlakozást használ, és minden szempontból a legjobb teljesítményre optimalizált Windows és Mac alatt is. Alapját egy új RME Hammerfall mag adja, és az alacsony multichannel latency eléréséhez speciális transzfer eljárásokat használ, melyek átlépik az USB interfészeknél megismert/megszokott korlátokat.
Mind Windows, mind Mac alatt igen kis latency használható: a legkisebb buffer méret Vista alatt 48 sample, Mac OS X alatt 14 sample!!! Ezzel az RME Fireface UC a PCI Express interfészekhez hasonlatos teljesítményt nyújt. (Az RME az értékeket egyedi konfigurációk esetén érte el, és nem garantált, hogy minden más konfiguráción is elérhetőek ezek).
Az optimalizálás részben egy duál firmware-en alapul, mely az éppen használt operációs rendszernek megfelelően működik és éri el a lehető legalacsonyabb latency-t. Mac OS X alatt a MIDI port-okhoz nem használ driver-t (pontosabban az operációs rendszerbe beépített driver-t használja).
RME Fireface UC USB audio interfész
A Fireface UC minden más szempontból egy Fireface 400-asnak felel meg: 18 I/O csatorna, 2 mikrofon előfok, 8 analóg/1 ADAT vagy 1 SPDIF/2 MIDI csatlakozó, aktív jitter kizárással, standalone működéssel, 648 csatornás mátrix router-rel és max. 192kHz mintavételezési frekvenciával.
A Fireface UC 2009 júniusában fog piacra kerülni, ára egyelőre nem ismert. További infók az RME weboldalán és a Musikmesse után.

RME Fireface UC – 36 csatornás USB audio interfész
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük