A Sennheiser új miniatűr mikrofont mutat be a San Francisco-i AES kiállításon. Az MKE 1 névre hallgató, a gyufafejnél alig nagyobb fejjel rendelkező mikrofon természetes hangzást ígér, korrekt mélyekkel és tiszta magasakkal. Külön figyeltek a nedvességtűrő kialakításra, amivel hosszabb üzemidőt ígérnek színpadon, mint a többi hasonló mikrofon.

Az MKE 1 mindössze 3.3mm átmérővel rendelkezik, omni karakterisztikával, és relatív kevés áthallással. Elsősorban színházi, musical és broadcast alkalmazásokra ajánlják. A színpadi előadással járó izzadásból fakadó károsodás megelőzésére egy olyan multifunkcionális védőszivacsot fejlesztettek hozzá, mely a nedvességet a mikrofon feje mögé továbbít és szélfogóként is funkcionál. A mikrofonon belül egy vékony, akusztikailag nyitott rozsdamentes acél membrán védi a fejet. Kevlár erősítésű kábellel szerelt, melynek átmérője 1mm, és nem érzékeny a viselésből adódó zajra. Egy speciális borítás biztosítja, hogy a kábel nem csavarodik/gubancolódik össze.

Tartozék hozzá egy kis méretű, a magasakat 2.5dB-el megemelő fej – ez olyankor jön jól, amikor a mikrofont ruha rejti vagy csak szükség van több magasra. 3 smink ellen védő fej is jár hozzá és további vékony műanyag csövek védik a mikrofont csíptetők és ragasztószalagok mechanikai/fizikai behatásaitól. Végül jár hozzá egy speciális 3 tűs csatlakozó a Sennheiser vezeték nélküli adókhoz (SK 5212, SK 5012, SK 250, SK 50, SK 3063) vagy egy más gyártók adóival használható általános kábel.

Az MKE 1 bézs és fekete színben lesz elérhető, további infók a Sennheiser weboldalán.

Sennheiser MKE 1 professzionális miniatűr mikrofon
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.