A DPA megjelentette az 5100 mobil surround mikrofont 5.1-es felvételek készítéséhez. Elsősorban HDTV, broadcast és sport alkalmazásokhoz ajánlják, kamerára és mikrofonállványra is szerelhető, kézben is tartható és kimenete nem igényel további jelfeldolgozást. Strapabíró építésű és jól tűri az időjárás viszontagságait.


Az 5100 5 miniatűr fejjel szerelt, melyek kevésbé érzékenyek a szélzajra és a mechanikai zajokra, alacsony torzításúak, korrekt mélyekkel és nagy dinamikatartománnyal. Az optimális csatorna szeparáció és irányítottság a DPA saját DiPMic (Directional Pressure Microphone) technológiáján keresztül megoldott. A 3 elülső mikrofon fázishelyes, a hátsó mikrofonok (melyek omni karakterisztikával rendelkeznek) pedig egymáshoz képest és az elülsőkhöz viszonyítva is optimálisan elhelyezettek a mikrofont érő hanghullámok időbeli természetes eltéréseinek szimulációjához. Az LFE (.1) csatorna a L/R összegzésből áll elő, mely után 10dB-s csillapítás is történik a fő csatornák jelszintjéhez viszonyítva.

Az 5100 5.1-es kimenete egy multi-pin Lemo csatlakozón keresztül jelenik meg, mely mind a 6 csatornát szimmetrikusan hordozza. Egy 5 méteres, 6 érpárból álló, Neutrik csatlakozókkal ellátott Mogami kábelről vehetők le az egyes csatornák XLR-M csatlakozókon keresztül. A középső csatorna (C) override-olható egy külső boom vagy csíptetős mikrofonnal a beépített XLR-F csatlakozón keresztül, ez interjúk és dokumentumfilmek készítésénél jön jól.

További infók a DPA weboldalán.

DPA 5100 mobil surround mikrofon
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.