A Sony BMG fúzió újra az EU engedélyezési hatósága elé kerül. Nemrég újabb aggályok merültek fel a Sony Corporation és a Bertelsmann AG közös cégének kérdésében. Juliane Kolkott főügyész az javasolta, hogy vonják vissza a 3 évvel korábban egyszer már engedélyezett fúziót és folytassanak le egy újabb eljárást.
Múlt év júliusában a Legfelsőbb Bíróság a korábbi, 2004 júliusában megadott engedélyt már semmissé nyílvánította, és nyomást gyakorolt az EU szerveire, hogy egy sokkal szigorúbb felülvizsgálatot folytassanak le a kérdésben. Ettől függetlenül az akkori piacági elemzők úgy vélték, hogy az engedélyezés végül megtörténik a két cég számára. Nos, a várakozások most elhamarkodottnak tűnnek. Némileg a siker felé billenti a mérleg nyelvét a Sony BMG meggyengült piaci helyzete, ám a főügyész javaslata az EU szervezeteinél roppant nagy jelentőséggel bír, kiváltképpen az EU igazságügyi döntéshozói testületén belül (értelemszerűen).
Egy biztosnak tűnik – a Sony BMG-nek veszteségei és a leépítések mellett most egy újabb problémával is foglalkoznia kell, ami nem segíti a versenytársakkal szemben.

Újra az EU előtt a Sony BMG fúzió engedélyezése
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük