A PlayNow mindeddig egy korlátozott funkcionalitás volt a Sony Ericsson mobil eszközökben – félútig sem vitte az érdeklődőket, és a kutya sem használta. Eddig. Tekintve a cég legutóbbi negyedéves csapnivaló teljesítményét, várható volt, hogy beszállnak a zene/videó letöltés üzletbe: ez a megújult PlayNow Arena, mely már nem csak az eddig megszokott csengőhang, háttérkép és hasonló csip-csup dolgokat szállít a mobilokra, hanem komplett zeneszámokat, videókat és albumokat is. Januárban a MIDEM-en, amikor ezt megszellőztették, senki nem gondolta, hogy ilyen hamar valósággá válhat – tekintve a céget körülölelő egyéb problémákat. Jelenleg Skandináviában aktív a szolgáltatás, de hamarosan teljes Európában, és 2009-ben Latin-Amerikában is bevezetésre kerül.
Az aktuális katalógus kb. 1 millió DRM-mentes zeneszámot tartalmaz. hamarosan 5 millió zeneszámra fog ez bővülni, köszönhetően a Warner, EMI és Sony BMG (azaz, már csak Sony) kiadókkal kötettett megállapodásoknak – egyelőre a Universal hiányzik a partnerek közül (talán a Universal-nak a Nokia Comes With Music szolgáltatás beindításában vállalt szerepe miatt?). A kisebbek közül partner még az Orchard és a IODA, akik a független, underground és indie labe-eket tömörítik – és ez fontos, mert nem mindenki vevő a mainstream előadókra és zenekarokra.
A felhasználók online vagy on-the-go módon vásárolhatnak dalokat, 25 Sony Ericsson mobillal kompatibilis a szolgáltatás.

A Sony Ericsson is beszáll a letöltésbe, megújult a PlayNow
Cimke:                                                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.