Hónapokkal ezelőtt a TechCrunch azzal vádolta a CBS tulajdonában lévő Last.fm-et, hogy privát felhasználói adatokat oszt meg a RIAA-val. Ez persze jókora adok-kapok vitát indított, melyben a Last.fm hevesen tagadta a vádakat, megspékelve némi keresetlen szavakkal a TechCrunch szerkesztői számára, és a cikket bulvár újságírásnak titulálva, mindennemű alapok nélkül.
Nos, még nincs vége a sztorinak. Egy friss cikkben (“Deny This, Last.fm”) a TechCruch komplikált adat-megosztási megállapodásra hívta fel a figyelmet, melyben a CBS is érintett. A cikk állítása szerint a Last.fm a cégcsoporton belül megosztotta az adatokat a CBS-el, anélkül, hogy a megosztás valódi céljáról tudomása lett volna. “A CBS felhasználói adatokat kért a Last.fm-től, beleértve a felhasználói nevet és IP címet is” – nyilatkozta Michael Arrington TechCrunch főnök. “A CBS a RIAA követelményeinek megfelelő adatokat akart, de a Last.fm-nek azt mondták, hogy az adatok csak ‘belső használatra’ szükségesek.”
Ez persze újbóli és azonnali tagadást vont maga után, de Arrington szerint megkérdőjelezhetőek a válaszok, és szélesebb körű vizsgálatot szorgalmazott. “Véleményünk szerint a CBS és a Last.fm EU-s személyiségi jogokat sértettek, beleértve a Data Protection Directive szabályozást is, és ezt ki kell vizsgálniuk a hatóságoknak.” Arrington azt is felajánlotta, hogy kifizeti a peres költségeit egy esetleges perben annak a CBS alkalmazottnak, aki kiszivárogtatta az infót és akit azóta kirúgtak a CBS-től.

Last.fm kontra TechCrunch – még nincs vége, de nem ám…
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.