Hoppá! Nem mindegyik torrent tracker képes sikeresen kivédeni a jogvédő szervezetek támadásait. A Pirate Bay sikerei nem utolsósorban a fizikai szeparációnak is köszönhetőek, az svéd jogrend és a személyiségi jogok kezelésében eltérő európai személet mellett.
Hát… a Torrentspy eddig bírta. Bankszámláik üresek, és esélyük sincs kifizetni a masszív 110 millió dolláros bírságot, amit jogvédett tartalmak hozzáférhetővé tételéért szabott ki rájuk a múlt héten egy amerikai bíróság. Hogy a helyzet idáig fajult abban a Torrentspy is ludas, ez nem kérdés, ugyanis az MPAA (Motion Picture Association of America) részéről történt megkeresések során semmilyen együttműködő hozzáállást nem mutattak, és többnyire felelőtlenül figyelmen kívül hagyták azok várható következményeit.
A Torrentspy tulajdonos Valence Media most csődvédelemért folyamodott, ügyvédük elmondása alapján “a cégnek nincsenek értékes vagyontárgyai és befektetései” és az MPAA-t “hollywoodi szenzációhajhásznak” titulálta. Ezzel együtt a bíróságnál pert indítottak ők is, de a Valence Media/Torrentspy számára pozitív elbírálás abszolút esélytelennek tűnik, tekintve, hogy korábban jópár esetben derült fény bizonyítékok hamisítására/eltűntetésére és hamis tanúzásra részükről.
Az MPAA sajtónyilatkozatát itt olvashatod

Torrentspy: vége a dalnak
Cimke:                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.