A korábban beharangozott 1500 – 2000 alkalmazott elbocsájtásán felül még további 1000-et küldenek el az EMI-tól. Ezzel a korábbi kb. 4500 fős gárda 2000 körülire fogyatkozik.
Bennfentesektől származó információk szerint a további elbocsájtásokra azért van szükség, mert az előző körben eszközölt leépítések után is rosszabbul teljesített a cég mint A Warner Music vagy a Universal. Az elbocsájtások több hullámban történnek majd az év folyamán.
A hír hallatára úgy tűnik, az EMI a Terra Firma főnök Guy Hands korábbi ígéretei ellenére nem hogy erősödne, hanem a leépítésekkel igyekszik a költségcsökkentést elérni. Persze, ha az ideális létszám alá csökken az alkalmazottak száma, akkor kérdéses, hogy az EMI képes lesz-e megfelelően támogatni az istálló égisze alatt futó előadókat. A cég pozíciója továbbra sem tűnik stabilnak a piacon, és kérdéses, hogy mikorra áll vissza minden a pozitív kerékvágásba, és lép a kiadó a fenntartható fejlődés és a versenytársakkal egy szinten mozgó nyereségesség útjára.
A Terra Firma nem kommentálta az értesülést, a Telegraph cikkét némi magyar vonatkozással a témában itt olvashatod.

Az EMI további 1000 alkalmazottat küld el
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük