Sziasztok. Kb. 2 hónap szünet után újra pörög az adsr.hu. A kényszerű leállás oka az ismételt átalakítás volt, aminek keretében CMS frissítés, struktúra váltás, az adatbázis szemét kipucolása és a még gyorsabb működésre való optimalizálás történt. Mivel a változás a használatot és megjelenést is érinti itt-ott, ezért alább olvashatók a lényegesebb újdonságok:

  • A korábbi Magazin nyitóoldal saját aloldalra költözött (Magazin fül a menüben), megváltozott a linkstruktúra, a cikkek, témák (kategóriák) és címkék elérési útvonala.
    Ez volt a legnehezebb, rengeteg apró változtatást igényelt, bonyolult összefüggésben. A korábbi hivatkozások/útvonalak az új elérhetőségekre kerülnek átirányításra – remélhetőleg tökéletesen, hiba nélkül, észrevehetetlenül. Ha mégis 404 hibákkal találkoztok, elnézéseteket kérem, log-oljuk őket és elhárítjuk, amint lehet. Kérünk mindenkit, hogy a hibaoldalon található lehetőségek valamelyikével értesítsetek ezekről, így még gyorsabban tudjuk megoldani az esetleges problémákat. Alaposan teszteltünk minden átirányítási helyzetet, ilyen hibák előfordulásának esélye minimális.
  • A Magazinból eltávolítottuk a legtöbb reklámot, csak az egyedi cikkek komment mezői fölött fogtok találkozni reklámmal – ami a visszajelzések esetében sokszor releváns és hasznos, ezt látjuk a statisztikákból is. És a legkevésbé zavaró…
  • Az optimalizálásnak köszönhetően további 15-20%-ot gyorsult az oldal. Ettől gyorsabb már csak HTML5-el lehetne, de a böngészők kompatibilitási problémái miatt a HTML5 verzióval várunk 2011 közepéig – amikor is egységes megjelenést fogunk nyújtani mobil eszközökön is.
  • A hétvégén megtartott Hangfoglaláson sok olvasóval találkoztam, és sokan hiányoltátok a technikai témájú híreket és cikkeket. Az iparági dinamika ellen nem tudunk sokat tenni és az apró-cseprő semmiségekről írni felesleges, de látszik, hogy a mostani elitista hozzáállás mellett nem sok cikk született. A korlát lejjebb kerül, azzal a feltétellel, hogy kell lennie valami tényleg érdekesnek és/vagy hasznosnak, amiért érdemes írni, a korábbi “részletes, de buta katalógus” út járhatatlan.
  • Szeretnénk több hazai vonatkozású hírt közzétenni – ebben barátok, partnerek segítségét kérjük: az ADSR Multimédia közösségi profiljain vagy email-en keresztül megoszthatjátok velünk az arra érdemes híreket. Tesztre felkínált vasak és szoftverek, bulik, happeningek, összejövetelek, és bármi egyéb érdekes jöhet, ha az a hazai zenei élettel kapcsolatos. Természetesen a hír beküldője kreditet kap érte. Köszönjük!

Reméljük továbbra is élvezettel olvassátok a magazin híreit és hozzászólásait.

adsr.hu 2010-es átalakítás
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük