Ahogy a cím is mondja, újra jelentkezem cikkekkel az adsr.hu-n. A formátum viszont változni fog. Ezért is volt csend az elmúlt hetekben. És a rengeteg munka miatt. De nem panaszkodom, minden nagyon rendben van.
1. Majdnem kész a PuSH szerver. Kb. 1 hónapon belül implementálom is, de tesztelnem kell még. Ha bekapcsoltam élesbe, majd szólok, de észre fogjátok venni, hogy azonnal értesültök a cikkekről, késés nélkül.
2. Megvolt a Fringe 2010 Fesztivál is Pécsen. Az ADSR Stúdió különdíjának nyertese a pécsi hip-hop/funky/reggae-t (még inkább azok egyvelegét) játszó The BeerLingos zenekar lett. Volt szerencsém zsűrizni őket kapásból első nap. Késő éjszaka kb. 100 embert megmozgatni, többszöri visszatapsolással, meg szövegeket éneklő rajongókkal – jó volt! A sok befordult, súlyos zene után áldás volt az utolsóval vidáman befejezni a napot. Nem csak én gondoltam így, a zenekar az ADSR Stúdió különdíján kívül a Közönségdíjat és az azzal járó 100e Ft-ot is zsebre tehetette. Watch out – tele vagyok ötletekkel. Fekusznak meg köszönöm, hogy a hivatalos fotósom volt és állandó buli-partner. A PEN-en ismétlünk!!!
A díjazottak teljes listája megtekinthető a Fidelio.hu-n.
Itt a hivatalos 2010 Fringe videó, egy party animal vagyok, és ez látszik, ez van…

 

3. A hardcore tech látogatókat most elszomorítom: kevesebb eszköz/megjelenés lesz, cserébe többet szeretnék írni a munkafolyamat oldalról. Egyrészt egyre kevesebb vas és szoftver érdemli meg a kitüntetett figyelmet, akit ez érdekel, azt KVR szét-spammeli szoftver oldalról, a fontos vasakról pedig ígérem, írni fogok. Másrészt a munkafolyamat oldal sokszor képes kompenzálni a technikai hiányosságokat, vagy azokat úgy elfedni, hogy jó eredmények szülessenek. És kevés pénzzel ez a fontosabb, sok pénzzel meg ettől lesz a minőség. Azt gondolom, ez fontosabb mint a kismillió VST plugin GUI screenshot-ok.
4. Félig kész a média automatizálás környezet 2.0 verziója. A v1.0 teljesítményéről: csináltam 7500 db, 30 másodperc hosszú audio promó anyagokat 24 óra alatt. Intelligens multichannel mix+plugin/effekt automatizálás, multiformat render-ek, deszkriptív fájlnevek és tag-elés + rádiós broadcast metaadatok. Kiszámoltam: kézzel 2 ember 30 munkanapját követelte volna, megszakítás és tévesztés nélkül – se pisi, se ebéd, se cigiszünet. A cég nyert 2 embert értelmes feladatokra, és 2 hónappal korábban léphetett a piacra. A v2.0-ban ennél sokkal ambiciózusabb motor készül. Addig a v1.0 kiszolgál gond nélkül.

Back on track
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük