A nap híre, hogy Douglas Merrill távozik az EMI-tól. Merrill korábban a Google egyik csúcsvezetője volt, akit az EMI ezért csábított el, hogy digitális fronton pályára állítsa a céget – az EMI-nál a digitális és New Music részleg vezetője volt – és kevesebb, mint 1 évet bírt ki az EMI kötelékében.
A háttérinfók alapján az együttműködés problémás volt, Merrill különösképpen az EMI vállalati kultúrájával, a nehézkes, körülményes működési modellel és a jogkezelés problémáival nem tudott kibékülni. Merrill-t felőrölte az EMI, és távozása előtt holttérbe került. Távozásával együtt ismét felerősödtek a kiadó jövőjével kapcsolatos kétkedések, amit csak tetéz, hogy az EMI-t tulajdonló Terra Firma nemrég a kiadó értékének felét leírta, ami brutális érvágásnak minősül.
Merrill távozásával a Second Life alapító Cory Ondrejka veszi át a digitális marketing részleg vezetését. Az EMI-tól származó információk alapján a digitális kultúra már nem újdonság a kiadónál, és immár az eladások 20%-át teszik ki a digitális formátumok.

Hoppá: Douglas Merrill távozik az EMI-tól
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük