A DaScratch egy új érintésérzékeny, multitouch USB DJ kontroller a Stanton-tól. Egy nagyméretű, LED-es központi szkreccs/kontroll uralja az előlapot, mellette a DJ kontrollerek esetében megszokott vezérlőelemek. A Stanton nem csak DJ-knek, de VJ alkalmazásokhoz, laptop zenészeknek és minden olyan területre szánja, ahol jól jön a vizuális visszajelzés.

Új Stanton DaScratch érintésérzékeny DJ kontroller

Részletek:

  • 5 érintő fader, közülük 3 preset-ek által kapcsolható/változatható
  • 1 körkörös érintő kontroller (kapcsolható)
  • 4 háttérvilágítású nyomógomb + 10 + 9 kapcsolható nyomógomb
  • USB tápellátás
  • Windows és Mac kompatibilis, és elvileg Linux is (class compliant), de persze Linux-on nem tudod használni a hozzá csomagolt szoftvert

Az érintőfelületek különféle viselkedésre/funkcionalitásra konfigurálhatók: szkreccs, előre/hátra tekerés, cue, loop, sampling, pitch shift, effektek, stb – és természetesen bármilyen szoftverhez használhatók generikus kontrollerként. A különféle módokban a központi érintőfelület viselkedhet 3 függőleges fader-ként, 1 függőleges fader-ként és egy körkörös érintőfelületként, vagy 9 nyomógomb csoportjaként. Ha nem lenne elég ezek mellett a további kontrollok összessége, akkor több DaScratch egység is használható egymás mellett (és a beépített mágnesek még egymáshoz is “ragasztják” az egyes darabokat).

A hozzá csomagolt szoftver a DaRouter nevet viseli, ami a Bome’s MIDI Translator-on alapul, és könnyen lehetővé teszi NI Traktor, Serato és Ableton Live/generikus preset-ek közötti váltást/konfigurálást. Sajnos a preset-ek editálása nem lehetséges benne közvetlenül, de készíthetsz sajátokat a MIDI Translator-ben.

Az ára 300 USD körül várható, további infók a Stanton weboldalán.

Új Stanton DaScratch érintésérzékeny DJ kontroller
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.