Az EMI tulajdonosa, a Terra Firma, pletykák szerint már tervezi a mozik meghódítását. Hamarosan az EMI művészei mozikban terjesztett koncertek és vetítések formájában érhetik el a hallgatókat, élő performanszok keretében.
Rettenet jó húzás lenne! Miért?
Az látható hogy eléggé pörgöm a nagy négyes: az EMI, Sony BMG, Warner, Universal viselt dolgain és eredményein. A Kiadó archívumban mindig megtalálhatjátok az aktuális híreket, negyedéves vagy éves eredményeket, az éppen futó ötleteket és a vele kapcsolatos médiaeseményeket. Ha visszanézitek a hírek sorát, az volt látható hogy az EMI eddig is a lista végén volt. És nem látszott kiút…
Viszont mióta ez a pletyka kezdett terjedni, látszik remény. Az ötlet azért nagyszerű, mert ez EMI így olyan rendeltetésszerű használattal tudja ellátni a mozikat, amik eddig csak elvétve voltak. Tekintve, hogy a mozik beleértve a plázákat is szintén küszködnek a kalózkodásból fakadó bevételkieséssel: ők is nyernek. Ezek a mozik egyelőre az Odeon és UCI. És pár tucat várost érint egyelőre.. De lesz több is hamarosan, ahogy egyre több pláza mozi fogja megkeresni az EMI-t.
Jó húzás azért is, mert az EMI pont olyan produkciókkal rendelkezik, melyeknek erre szükségük is van. Pl. a Spice Girls vagy a Coldplay. Spice Girls turné, kicseng? Na azért… Azzal megfejelve, hogy a kijáratnál a lemezeket, relikviákat, egyéb kapcsolt árukat megveheti a közönség. És ez miért jó? Mert a friss élmény hatására könnyebben vagyunk hajlandóak áldozni ezekre, mintha otthon hazaérve körülnéznénk a Pirate Bay-en. Megint jó húzás… És még egy utolsó: a turnék költségei és a jegyárak kezdenek nevetségesek lenni. Nevetségesen magasak, persze… Ezzel a kombinációval ez is megoldódhat (nem feltétlenül)
Az egész, úgy ahogy van, bitang jó ötlet. Még a végén a telekom is jól jár vele… az szép lenne.

Terra Firma : EMI – pletyka a mozikról
Cimke: