Előző cikkünkben már fejünket csóválva gondolkodtunk a Gibson épelméjűségén, amiért szabadalmukat kihasználva a Guitar Hero játékot (és fejlesztő cégeket) próbálták megfúrni. Ha akkor azt gondoltuk, hogy Gibson-éknál elmentek otthonról, akkor most már tuti, hogy a kulcsot is eldobták, az agyukkal együtt, és megtalálásukra semmi esély.
Mondjuk ezt miért? Mert a Gibson az egész világgal száll harcba a Rock Band játékhoz kapcsolódó cégek csoportos perlésével. Hogy kikről is van szó?

  • Harmonix – a Rock Band játékot fejlesztő cég
  • Viacom – a Harmonix partnere
  • Electronic Arts – a terjesztő
  • Amazon.com, GameStop, Toys ‘R Us, Target, Kmart, Wal-Mart – a forgalmazók

Érdekes módon a játékot szintén forgalmazó Guitar Center-t valahogy kihagyták, hm… vajon miért is?
Hát ötletünk sincs, hogy a Gibson hány ügyvédet bír megfizetni, de a fenti csapatot elnézve esélyük a győzelemre minimális (Wal-Mart ellen pereskedni, mi lesz ebből Gibson?). Pláne, hogy a szabadalmuknak tulajdonképpen semmi, de semmi köze nincs a Rock Band-hez, vagy a korábban említett Guitar Hero-hoz. Talán csak annyiban, hogy a zene szeretete köré épül mindkét játék és a virtuális zenélés élményét adja a játékosoknak – ha ezt lehet szabadalmaztatni, akkor a levegővételt is, stip-stop, mostantól minden egyes belélegzésért 5 Ft-ot kérünk a számlánkra átutalni, a kilélegzésért pedig 100-at, mert ha nem fizetsz, felrobbansz. Vagy perlünk. 🙂

Cikkek a Gibson újabb agymenéséről:

Szerintetek is bekattant a Gibson gárdája, vagy csak az ügyvédeik unatkoztak és kerestek maguknak valami elfoglaltságot?
p.s.: a Rock Band június 22-én megjelenik Nintendo Wii-re is!!! Király lesz…

A Gibson totál bekattant, most már a világ ellen harcol
Cimke:                                                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.