Boltokba került az M-Audio Torq Xponent laptop DJ rendszere. A Torq szoftverből és a hozzá tervezett Xponent kontrollerből álló megoldással mindenki elkezdhet otthon DJ-zni a számítógépén tárolt zenefájlokkal vagy integrálható egy audio szekvenszerbe a remixeléshez, mashup-ok készítéséhez, stb.
Tipikus CD DJ stílusú zeneszerkesztésről beszélünk, a kontroller felület is ennek megfelelően lett kialakítva. Használható MIDI kontrollerként bármilyen alkalmazáshoz, illetve egy 4 csatornás USB audio interfészt is tartalmaz (sajnos csak 16 bit/48 kHz max.), két sztereó RCA kimenettel és külön fejhallgató kimenettel. A MIDI kontroller részen 64 háttérvilágítású, szabadon definiálható gombot, 2 hangerő fader-t, 8 definiálható effekt potmétert és 2 pitch fader-t találunk, valamint egy beépített touchpad-et, ami definiálható X/Y kontrollerként is működik. Ez utóbbival az egeret is lehet irányítani. Természetesen nem hiányoznak a hangerőket kijelző LED-ek sem. A 8 definiálható effekt potméter segítségével pl. VST/AU plugin-okat vezérelhetünk. 16 cellás tempó szinkronizált sampler valamint a loop-oláshoz szükséges vezérlőelemek teszik teljessé a képet.
A Torq szoftver kezeli a fontosabb digitális audio fájlformátumokat, köztük az MP3, WAV, AIFF, AAC, WMA és Apple Lossless-t. Van benne beépített katalógus ami a gépen tárolt összes file-t megkeresi, rendszerezi és osztályozza, adatbázis/kereső funkcióval természetesen. ReWire kompatibilis – tehát könnyedén integrálható minden ReWire host-ba, mint pl. az Ableton Live, Steinberg Cubase/Nuendo vagy Apple Logic és ilyenkor a host által megadott tempót követi.
A rendszer hazai áráról hivatalos adat még nincs, bruttó 150.000 Ft körül várható.

M-Audio Torq Xponent
Cimke:                                                                                     

7 thoughts on “M-Audio Torq Xponent

 • 2008-01-02 at 20:11
  Permalink

  Szilveszteri házibulin ez a ketyere teljesített szolgálatot. Lehetőségem volt kipróbálni és mindenkinek csak ajánlani tudom. Zenész vagyok, nem dj, életemben nem csináltam ilyesmit, de nem ütköztem akadályokba. Minden végtelenül egyszerű és átlátható. Az ára meg korrekt.
  Azért részemről maradok a hangszereknél;)

  Válasz
 • 2008-01-06 at 11:56
  Permalink

  szerintem igen jo csak keves kepek vannak tegyetek fel djket is

  Válasz
 • 2008-07-31 at 07:41
  Permalink

  Jah má kapható 165ezerér kb két hét mulva meg is veszem,tervezek egy félmilliós beruházást és ez is kőzte van. egyébként joutube n is fennt van egy demo video….

  Válasz
 • 2008-07-31 at 17:08
  Permalink

  Kíváncsi vagyok, aki a Torq mellett döntött a hasonló DJ kontrollerek közül, az milyen szempontok alapján választotta? Jó lenne ezeket megosztani másokkal is…

  Válasz
 • 2008-08-27 at 22:19
  Permalink

  üdv mindenkinek!
  volt szerencsém kipróbálni a vezérlök közül 4 egységet….
  messzemenökig ő vitte a pálmát mindenben…..
  tuti motyó gyerekjáték a kezelése,aki teheti és nem vagyik cdj-kre igazi társa lehet otthon vagy akár kisebb klubbokban is!
  Probáld ki nem csalodsz benne! :DDDDD

  Válasz
 • 2009-01-12 at 08:46
  Permalink

  Én a napokban vásároltam egy Torq Xponent-t.
  Első ránézésre egyszerű kezelhetőségnek bizonyult majd később egyre bonyolultabbá vált.Megjegyezném hogy egy 166 ezer Forintos készülékhez illő lenne legalább egy angol, jobb esetben egy magyar nyelvű használati utasítás ami ez esetben kimaradt.Bizonyos funkciói még feltáratlanok előttem.hangzásában szép de anyagában fúl (kínai).Kissé már bánom hogy ez mellett döntöttem

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük