Azt hallottuk, hogy a Keys magazin következő (vagy az arra rákövetkező – attól függ, mikor fejezik be a fejlesztést) számához adott CD-n rajta lesz a Samplitude v9 SE ingyenes verziója. Először a német verziót fogják kihozni, majd az angolt. Mindenkinek ajánlott, aki ily módon ingyen szeretne egy remek audio/MIDI szekvenszerhez jutni + egy korrekt magazint is olvasgathat (persze németül…). Hogy a CD-re melyik nyelvű verzió fog felkerülni arról nincs infó, remélhetőleg választható lesz a telepítés folyamán.
Az SE verzió kezdő zenészek számára jó választás. Limitált eszközkészlet áll rendelkezésre, de senki ne gondolja hogy egy béna szoftver kerül a kezei közé. A Samplitude SE verzió hasonló funkciókkal rendelkezik mint a konkurencia belépő szintű termékei, a Steinberg Cubase LE vagy az Apple Logic Express.
A Samplitude SE funkciói röviden: audio/MIDI sávok, submix és aux buszok, VST, DirectX és ReWire támogatás, akár 8 kimenet támogatása virtuális hangszerek esetén, batch processzor, 8 ki/bemenet támogatása akár 24 bit/96 kHz-en, automatikus latency kompenzáció, mixer automatika, ASIO, MME és WDM driver támogatás.
A Samplitude v8 SE funkcióiról itt olvashatsz. A v9 ennek némileg bővített változata lesz, egy kicsit mindenből többet kapunk. Aki nem tud hozzájutni az újsághoz és inkább megvenné a letölthető változatát attól 49 EUR-t kérnek…
Irány az újságárus stand!

Samplitude v9 SE ingyen
Cimke: