Mostanában a Live Nation háza táján fontos változás történt: az eddigi gyors akvizíciók után lassabb tempót kívánnak bevezetni a megállapodások terén, és óvatosabb terjeszkedést fontolgatnak. Ez persze nem akadályozza a folyamatban lévő tárgyalásokat, és újabb érkezett finisbe: a Nickelback is a Live Nation-el fogja leélni a következő pár évet.
A kanadai rockbanda szerződése teljeskörű, szerepelnek benne a felvételek, merchandising, licencek, szponzoráció és turnézás is, összesen 12 különféle bevételi csatorna kontrollja került a Live Nation kezei közé. A megállapodás 3 albumra és 3 turnéra szól, opcionális negyedikkel. A megállapodás értéke nem került hivatalos közlésre, de a Reuters 50 – 70 millió dollár közé teszi az összeget, iparági hírforrásokra hivatkozva.
Korábban a Live Nation istállóba került Madonna, Jay-Z és Shakira is. Akárcsak Madonna, a Nickelback is a Warner Music Group-ot hagyta ott a Live Nation kedvéért. A Nickelback még tartozik egy pár albummal a Warner érdekeltésgi körébe tartozó Roadrunner label-nek, ami némileg növeli a megállapodás kockázatát. A Nickelback eddig 26 millió eladott albummal büszkélkedhet.

A Nickelback is a Live Nation szárnyai alá húzódott
Cimke:                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.