A korábbi dob és gitárok felvételéről mesélő stúdióblog videók után most az ének és fúvósok felvételét láthatjátok a Kingston Cruisers zenekarral való közös munka keretében. Az utolsó napra mindenki rendesen elfáradt, részben a hangfelvételek készítése közben, részben a stúdióban uralkodó általános jó hangulat eredményeképpen. Sok kis videó snitt készült, de akadnak köztük gyöngyszemek is. 🙂

Ezen a napon fogadtunk a nyereményjáték nyerteseinek látogatását is a stúdióban, ahol a rajongók közelebbről is megismerkedhettek a zenekartagokkal, és ahogy a felvételek szünetei engedték, ki-ki elbeszélgethetett kedvencével és láthatták a zenekart munka közben. Az először félszeg rajongók igazán jól érezték magukat a látogatás végére, és sok élménnyel és ajándékkal távoztak a stúdióból.

A felvételek során ismét a Microtech Gefell mikrofonok játszották a fő szerepet az SSL XLogic Alpha VHD Pre előfokkal karöltve – nem spóroltam semmivel, ahová lehetett, mindenüvé beraktam még egy mikrofont, még egy jelút split-et eltérő gain/torzítás paraméterekkel. Mivel a nap folyamán végeznünk kellett minden felvétellel, ezért a feszített munkatempó nem engedte meg, hogy részletesebben videózzuk a feljátszásokat és az alkalmazott technikákat, de a lényeg látható/érthető.

p.s. A dal kész verzióját meghallgathatjátok a Youtube-on.

Stúdióblog: Kingston Cruisers – ének és fúvós felvételek + vendégnap
Cimke:                                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.