TeslaAz NVIDIA mégiscsak megpróbálja a lehetetlent: Tesla néven az Intel és AMD ellenében kíván processzort piacra dobni komoly számításigényes feladatokhoz.
Most hagyjuk a technikai maszlagot, ez úgyis csak a hardcore programozóknak jelent izgalmat. Inkább gondolkozzunk el azon, hogy lesz-e ezáltal konkurenciája végre az UAD-nak, ami köztudottan hasonló elven működik, egyedüliként a piacon? Régebben volt egy BionicFX néven beharangozott hasonló fejlesztés, ami egy ideje a feledés homályába süllyedt. A BionicFX AVEX fantázianévre hallgató fejlesztése NVIDIA videókártyákon akarta az audio/video/multimédia adatfeldolgozást megoldani, illetve generikus számításigényes feladatokat elvégezni. Akkor nem jött össze a dolog és egy ideje olyan hírek voltak, hogy a BionicFX-nek vége. A honlapuk jelenleg nem él, parkoltatva van. És most az NVIDIA kijön a Teslával… hm… véletlen?
Valamikor augusztusban várható a Tesla megjelenése. Kérdés, hogy befér-e az UAD mellé a piacra még valaki aki ráadásul olyan zene/filmipari kapcsolatokkal rendelkezik hogy komoly partneri megállapodásokat tud kötni neves stúdióeszközök plugin replikáira, illetve ahhoz hogy ez sikerüljön még egy kompetens fejlesztőcsapatot is össze kell trombitálni.

NVIDIA vs UAD
Cimke:                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük