Hogy miért? Mert a RIAA egy lehúzós, köcsög banda, akik csak a pénz beszedésén gondolkodnak, és minden más, a zene megalkotásával kapcsolatos tevékenységet csak sokadlagos fontosságúnak tartanak.
Most épp az akasztott ki, hogy a jelenleg is igen alacsony, 13%-os szerzői részesedést 9%-ra próbálják csökkenteni. Nyilván szegény kiadók vergődését ez a 4% fogja megakadályozni és majd a fellegekbe lendíti a hasznot. Hát, én nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha egy dal komponálásáért, a szövegírásért, az előadói tevékenységért csak 9% jár a RIAA szerint a művészeknek, akkor végképp rohadjanak meg a RIAA tagjai, a kiadók, a terjesztők, és úgy általában mindenki, kivéve a takarítónőt meg a portást (valószínűleg az ő fizetésük is erősen csökkent mostanában)
Megáll az eszem, komolyan. Az lesz a következő, hogy "figyu, öreg, ha azt akarod hogy megjelenjen a műved, akkor fizetned kell és ne várj a bevételek után semmit, az mind a miénk"… És ha azt gondolod, hogy ez téged nem érint akkor jó ha tudod, hogy azok a kiadók, melyek a RIAA tagjai itthon is igen aktívak a piacon (khm… a legnagyobbak), és ne gondold, hogy hozzánk nem fog ez begyűrűzni, ha sikerül keresztülvinniük a részesedés csökkentését.
Egyszerűen nincs más megoldás, mint saját kezünkbe venni a dolgot, saját utakat keresni és ahol csak lehet kihagyni a nagy kiadókat és helyettük kisebb, innovatív csoportokat keresni, akik megbecsülik a művészeiket.

RIAA, elmentek ti a jó…
Cimke:             

3 thoughts on “RIAA, elmentek ti a jó…

 • 2008-02-10 at 00:24
  Permalink

  Ez mindig így volt 🙂
  A sok szarházi a tehetségesek pénzéből akar megélni…
  Megoldás: saját, vagy indie kiadók.
  Ennyit a társadalomról.

  Válasz
 • 2008-02-12 at 20:56
  Permalink

  Lesznek itt még érdekes és meglepő dolgok…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük