Az RME megjelentette a világ első mobil MADI interfészét HDSPe MADIface néven. ExpressCard + breakout box = 64 MADI ki/be csatorna max. 192kHz-en. A MADI adatfolyamban beágyazott MIDI jel is utazik, távvezérelhető TotalMix DSP mixer+router-rel, és a nagy testvér HDSPe MADI-val majdnem mindenben megegyező funkcionalitással és alacsony latency-vel rendelkezik. A hab a tortán, hogy a tápot az ExpressCard slot-on keresztül nyeri, így nincs szükség külső tápra a működéséhez. Az ExpressCard és a breakout box között sima Firewire kábel kapcsolat található (IEEE 1394, 6 tűs), amelyen azonban nem Firewire adat közlekedik.

RME HDSPe MADIfaceTeljes támogatással rendelkezik az 56 és 64 csatornás módokhoz, valamint single wire és double wire működési módokat egyaránt támogat. A 8192 csatornás TotalMix mixer-rel mind a 64 bemeneti és szoftveres playback csatorna megkötés nélkül route-olható a 64 kimenet bármelyikére. A TotalMix-el együtt nemcsak audio I/O-ként használható, hanem optikai patchbay/router-ként, koax/optikai konverterként és splitter-ként is megállja a helyét. A TotalMix teljes mértékben vezérelhető MIDI-n keresztül. A TotalMix belső memóriából olvassa ki a legutolsó használt konfigurációt, és azonnal betölti bekapcsolás esetén, még mielőtt a számítógépről betöltődne a használt konfiguráció, ezzel az újraindításokból vagy hálózati hibákból adódó átmeneti problémákat és zavaró zajokat teljességgel kiküszöböli.

Eltérések a HDSPe MADI-tól: A MADIface nem rendelkezik saját Wordclock bemeneti/kimeneti csatlakozással. Az órajelet a SteadyClock technológiával nyeri ki a MADI jelfolyamból. Egy, a driver által biztosított virtuális MIDI port-on keresztül történik a MIDI adatok küldése/fogadása, fizikai MIDI csatlakozás nem található a breakout box-on. Nincs analóg monitor kimenet és nincs TCO támogatás sem.

PC-n és Mac-en is működik, specifikációk, további infók az RME weboldalán.

RME HDSPe MADIface audió interfész
Cimke:                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.