A Live Nation Madonna és Jay-Z után Shakira személyében egy újabb szórakoztatóipari nagyágyút tudhat a szárnyai alatt. A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de 70 – 100 millió dollár értékre becsülhető a 10 éves együttműködés értéke. A megállapodás keretében felvételek, koncertek, szponzoráció és egyéb bevételforrások is a Live Nation kezébe kerültek.
Shakira a mai napig több mint 50 millió albumot adott el, és érdemes kiemelni, hogy még 3 kiadvánnyal tartozik jelenlegi kiadójának, az Epic Records-nak (Sony BMG). Ez némileg rossz előjelzést ad a Live Nation számára, hiszen a globálisan csökkenő CD eladások trendje alapján, ha a következő pár millió eladásból kimarad, majd amikor rákerül a sor, akkor még alacsonyabb CD eladásokkal és csökkent bevételekkel kell szembenéznie.
Pletykák szerint egyelőre sem Madonna, sem Jay-Z nem hozta az elvárt eredményeket, ennek magyarázata az lehet, hogy mindketten túl vannak karrierjük csúcsán és kevés új rajongót vonzanak. Shakira esetében ez más, előtte még jópár sikeres év áll, és a legnagyobb bevételeket hozó turnékat tartotta Latin-Amerikában – a legutolsó turnéjának bevételei meghaladták a 100 millió dollárt is, ami indokolja a Live Nation optimizmusát.

Live Nation + Shakira megadeal
Cimke:                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.