A Sony BMG az aktuális negyedévi adatok alapján 49 millió dollár veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A június 30-al záródó periódusban 820 millió dollár bevételt tudott felmutatni, ami 6.3%-os csökkenés az egy évvel korábbi 875 millió dollárhoz képest. A korábbi éves periódus még 21 millió dollár profitot hozott a kiadónak.
Ha ez még nem lenne elég, más területeken is fájó adatokkal kell a Sony-nak szembenéznie. Az Észak-Amerika, Európa és Kína területén csökkenő vásárlóerő egyre kevesebb bevételhez juttatja a céget. A vizsgált időszakban a Sony profitja 325 millió dollárra csökkent a korábbi 617 millió dollárral szemben. Várható vol a csökkenés: korábban a Sony Ericsson joint venture mobilcég 97%-os (!!!) profitcsökkenésről számolt be az aktuális negyedévben.
Mindezek az eredmények nem vetnek jó fényt a tervezett Sony BMG különválásra/kivásárlásra. A hírek alapján a Sony érdekelt a Bertelsmann AG 50%-os részesedésének a felvásárlásában, és a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak – már a következő hónapban várható a hivatalos bejelentés.

Sony BMG, Sony Ericsson: veszteség mindenütt
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.