A Sound Devices új modellel gazdagítja a 7-es sorozatú digitális hangfelvevőket: a 788T 8 csatornás eszköz, speciálisan multitrack helyszíni felvételek igényeihez tervezve. 8 mikrofonbemenet/vonalszintű bement található rajta, rozsdamentes acél + alumínium házban (a súlya kevesebb mint 1.8 kilogram), minden bemenethez egyedi kontrollokkal, plusz további I/O adatkapcsolatokkal.

A több sávból adódó megnövekedett tárolókapacitás iránti igényt egy belső 160GB-os 2.5″-es SATA merevlemez szolgálja ki. A merevlemezzel 30 óra felvételi idő érhető el 8 sáv 24 bites, tömörítetlen hang felvétele esetén (Broadcast Wave formátum). Ha ez a tárolókapacitás kevés lenne, akkor Compact Flash memóriakártyákat UDMA támogatással és külső Firewire 400/800 tárolóegységeket lehetséges használni () mind a felvételhez, mind a lejátszáshoz. Mindhárom tárolási formátum szimultán használható redundáns felvételekhez is. A felvett hanganyag merevlemez-számítógép illetve memóriakártya-számítógép transzfere esetén csak a lemez sebessége a korlát, Compact Flash kártya esetében akár 40MB/sec átviteli sebesség is elérhető a 266x memóriaegységek támogatásának köszönhetően. Az USB port-on külső billentyűzet használata is lehetséges az adatbevitelhez. A hátlapon egy multi-pin csatlakozás található a digitális pultokhoz egy kábellel való csatlakoztatáshoz, melyen 8 csatorna szimmetrikus AES3 digitális bemenet és 6 csatorna szimmetrikus AES3 digitális kimenet áll rendelkezésre. PC vagy Mac csatlakoztatás esetén a 788T külső tárolóegységként is használható.

A gyors és pontos beállításokhoz a 788T vizuálisan is megjeleníti a bemeneti és track információkat. Mind a 8 bemeneti kontroll rendelkezik körkörös 3 színű LED kijelzővel a jelszintek beállításához. Az Input Control kapcsolón keresztül érhetőek el a szokásos beállítások: a bemenet típusa, limiter, HP szűrő, állítható delay, polaritásváltó és fantomtáp. Az LCD kijelző bármilyen fényviszony mellett leolvasható, akár közvetlen napfény esetén is. A LED-ek fényerőssége állítható, vagy fényük akár ki is kapcsolható a teljes sötétséget kívánó felvételek esetére.

A 788T beépített time code generátorral rendelkezik, választható Wordclock szinkronizációval (köztük számos videó szinkronizációval), 7.2V-os Li-Ion elemekkel vagy külső DC táppal (10-18V) működik, és beépített Li-Ion akkutöltő is található benne.

További információk a Sound Devices weboldalán.

Sound Devices 788T – 8 csatornás felvevő/recorder
Cimke:                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.