A Zaxcom megjelentette a Fusion névre keresztelt audió recordert és mixert. Reality TV-hez, surround felvételekhez és broadcast területekre ajánlják, kis súllyal és optimalizált energiafelhasználással rendelkezik. Nincs benne mozgó alkatrész, az adattárolás Compact Flash kártyákra történik, minden-egyben megoldást nyújt a felvétel és keverés területén.


Képességei:

  • Színes érintőképernyő: instant kontrollt biztosít több mint 300 mixer keresztpont és több mint 200 paraméter számára, direkt napsütésben is jól látható, zárral rendelkezik a véletlen módosítások ellen
  • Analóg bemenetek: 8 mikrofon előfok +48V fantomtáppal. Az előfokok több Oscar és Emmy díjas produkción hallhatók. Transzformátor nélküli design, elkerülve ezzel az alacsony frekvenciás torzítást. Mind a 8 bemeneten kapcsolható a mikrofon és vonalszintű jel fogadása. Az analóg limiter megakadályozza az A-D konverzió előtti túlvezérlést.
  • Digitális bemenetek: 4 AES bemeneti pár, mintavételi frekvencia konverzióval, így minden bemenet akár külön frekvencián is működhet. 32 – 192 kHz közötti bemeneti jeleket fogad, a mintavételi konverzió 124dB-es.
  • Felvétel: szimultán 2 Compact Flash memóriakártyára történik a felvétel a biztonság érdekében. Két formátumban történik a felvétel: MARF és FAT32. Az elsődleges CF kártya a Mobile Audio Recording Format (MARF) formátumot tartalmazza, mely hibatűrő és a felvett hang visszanyerhető akár véletlen vagy hibákból fakadó leállások, táphibák vagy megszünt energiaforrás esetében is. A másodlagos kártya tartalmazza a FAT32 felvételt.
  • Mix: 16 x 8 mixer mátrix áll rendelkezésre, max. 8 felvételi sáv elérhető a belső Compact Flash kártyára történő felvétel során. Bármely bemenet küldhető bármely kimenetre, pre-fader, post-fader vagy fázisfordított módban. Támogatja a Deva Mix-12 kontrollfelületet.
  • Kamera/sztereó RF link kapcsolat: direkt kapcsolat áll rendelkezésre a kamerákon található 10 tűs Hirose csatlakozókhoz, 2 csatornás feed-el, audio return-el. A TRX900AA vezetéknélküli adón és az STA100 sztereó adapteren keresztül kétcsatornás RF link is megoldható, audió return-el és timecode átvitellel. Minden audio kapcsolat vonalszintű szimmetrikus, kizárva a mikrofonszintű jel földhurok problémákat. A jelszint kompatibilis a legtöbb kamerával, külső erősítés használata nélkül.
  • Kijelzés: minden bemeneti csatorna és kimeneti busz számára 4 választható formátumban történhet a szintkijelzés. A csatorna metaadatok a jelszintekre vetítve olvashatók le. A jelszintek színkódoltak, egy adott szintkijelző megérintése kiválasztja a csatornát PFL szóló monitorozáshoz.
  • Firewire port: a Fusion master-ként szolgál külső Firewire merevlemezek és DVD-RAM táplálásához és vezérléséhez.
  • RF interferencia védelem: a Fusion tervezése a közeli RF vevőket maximálisan figyelembe véve folyt. Ugyanarról a tápról akár egymást érintve is működhetnek az egyes eszközök, egymás zavarása nélkül.
  • Time Code: teljes körű SMPTE timecode interfész található benne alapkiépítésben. Minden frame rate és timecode mód támogatott. A bejövő jel alapján automatikusan felvételi és stop módba kapcsol. A timecode órajel kikapcsolt táp mellett is fut.

Egy opcionális effektcsomag is elérhető hozzá, melyen keresztül minden csatorna rendelkezésére áll soft-knee kompresszor, HP filter, delay, 3 sávos EQ peaking és shelving filter-ekkel. További infók a Zaxcom weboldalán.

Zaxcom Fusion multitrack audio recorder és mixer
Cimke:                                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.