A japánokban soha nem csalódik az ember… Azt a különféle TV vetélkedőkből már tudom, hogy nagyon kreatívek a szívatás területén, de hogy ez a hivatalos szervek számára is munkaköri feladat – ez valami új. Hogy jön ez ide?
Emlékeztek a neves angol DJ, Grooverider kálváriájára? Indulj egy Dubai fellépésre, felejts a zsebedben némi marihuánát, majd próbáld ezt feledékenységgel kimagyarázni a szigorú arab törvények ellenében – sikertelenül. Az eredmény börtön, szimpatikus cellatársakkal, forró baráti kapcsolatokkal.
Ha Grooverider Japánból utazott volna Dubai-ba, akkor most lenne egy tökéletes magyarázata. Mégpedig azért, mert a japán vámhatóság rendszeres akciókat hajt végre saját hatékonyságának tesztelésére, nem is akárhogyan… A múlt héten a Narita reptéren pl. negyed font marihuánát rejtettek el egy egyébként tiszta csomagban az ellenőrzőpont előtt, majd várták az eredményt. A kutyák persze elbukták a tesztet, nem szagolták ki az ajándékcsomagot. A vámtiszt pedig, amelyik elrejtette, elfelejtette, hogy melyik csomagba is került a “nehezék”, így egy boldog nyertes hazavitte a jutalmat, de az is lehet, hogy a fogadó reptéren jobbak voltak a kutyák, és szegény azóta sem érti, “és ezt így hogy”?
A japánoknak meg maradt a hivatalos közlemény, melyben kérik a megtalálót a marihuána visszaszolgáltatására. Ejjj… szerintem betárazhatnak még egy sikertelen akciót. 🙂

Vicces japán vámhatóság
Cimke:                             

Egy gondolat a “Vicces japán vámhatóság” -hoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.